"Saatanan läski ämmä, tuo sitä soosia", karjaisi Jape ja avasi neljännen olutpullon. Viiden uutiset olivat jo pitkällä.
"Jumalauta, paskapää, tee ite vittu soosis!", kiljaisi Mirkku ja yritti heittää Japea haarukalla. Rasva ja tomaattikastike valuivat pitkin Mirkun rokonarpisia poskia, ja päivien ikäinen, paksu meikkikerros oli juovittunut kyynelistä.
"Vittu sä vaan dokaat etkä käy ees duunissa ja sitten sä meet sun dokukavereides kaa vetää vittu lisää viinaa", rähähti Mirkku nyt, vauhtiin päästyään. Ilmassa leijui paksu tupakansavu. "Viimekski ku piti olla aikaa niin olit päissäs viikon ja saatana..."
Japen karjaisu keskeytti Mirkun vuodatuksen "Nyt turpa kii huora!", kaljavaahto roiskui, tahraiselle matolle lennähti rasvaa, pinttyneen hien ja vanhan viinan tuoksu kävi kuin henki aution kodin huoneissa, "minä en kestä tota sun jumalatonta säkätystä!" Jape yritti nousta tuolistaan mutta kaatui ja vaipui yliviikkoisten iltapäivälehtien kasaan. "Vitun akka! Kampitit mut! Kunhan mä tästä pääsen niin mä jumalauta heitän sut alas tosta partsilta!", mökäsi mies. Uhkauksessa oli sangen vähän voimaa, sillä Jape oli perskännissä ja sotkeutunut vanhan television suolistomaisiin kaapelivyyhteihin.
"Sinä et saatana tapa ketään tässä talossa, vanha densa", tuhahti Mirkku ja käveli pöydän ääreen. "Tossa kondiksessa et ees osais, tai osais muutakaan, kulta" Mirkku lähetti Japelle lentosuukon. Tästä huolimatta Jape örähti vihaisesti mutta monitulkintaisesti.
"Et sä muutenkaan osannu tai saanu stondaa, toisin ku eräätkin tässä talossa", jatkoi Mirkku hajamielisesti. Jape ammui kuin raivo härkä ja yritti nousta, mutta Mirkku oli hämmentävän nopeasti hänen luonaan ja painoi likaisella jalallaan Japen maahan. Hän kumartui ja katsoi Japea silmiin, lausuen sitten seuraavat sanat:
"Etkä tapa, sika, sillä tajuutsä, et mä oon keiju"
Jape räpytteli silmiään. "Ruma hutsu sä oot, etkä mikään keiju."
Mirkun hymy oli suloinen. "Olenpas. Katso vaikka!"
Sitten Mirkun selkään kasvoivat siivet ja käteen ilmestyi taikasauva. Sillä hän poltti Japen ja liihotti sitten ulos ikkunasta. Poliisi tutkii tapausta edelleen.