Turtleseissa oli semmonen iso rotta nimeltä Tikku. Englanniksi Splinter, vähäks hieno nimi! No se oli kuitenkin iso rotta. Lastenhoitaja Tikku puolestaan ei ollut rotta, joskin pistävä katseensa ja isot hampaat ja perseläpinen luonne viittasivat nekin jyrsijään. Vaikka sillai hampsteriin.

Lastenhoitaja Tikku oli saanut työpaikan lastenhoitolaitos Yökasteesta. Se oli Tikun toistaiseksi kolmas työpaikka ja Tikku oli onnellinen. Hän meni lastenhoitolaitokseen ja tervehti iloisesti ipanoita.
"Moi kaikki ipanat! Leikitään leikkejä!"
"JOOOOOOOOOOO" huusivat lapset.
"Asiaa", mölisi Tikku, "aloitetaan leikillä kymmenen tikkua silmässä!"
Lapset laittoivat paljon teräviä lastuja laudan päälle, sitten Tikku polkaisi lautaa. Yksi säle tunkeutui Minttu-Maarian silmäkulmasta, lävisti kovakalvon, puhkaisi iiriksen ja jäi siihen. Minttu-Maaria, pikkuinen tyttö, itki ja huusi sydäntäsärkevästi. Muut lapset taputtivat käsiään.
"Nyt Minttu-Maaria taisi hävitä tämän pelin", voivotteli Tikku, "harmillista, osallistuminen on hauskaa. Menepäs nyt Minttu-Maaria tuonne nurkkaan häpeämään äläkä sörki sitä tikkua. Otetaan se sitten pois illalla."
Yksi lapsista nyki Tikkua paidanhelmasta. "Vähän niinkuin edellinen opettajakin, se oli silloin kun..."
Lapsi ei ehtinyt jatkaa, koska Tikku otti ihan salamannopeasti maasta tikun ja survaisi sen tämän lapsen silmään, ja sitten toiseenkin.
"MINÄ EN NÄE OLEN SOKEA APUA AARGH", itki lapsi ja kouri verisiä kuoppia joissa ennen olivat tähtisilmät säihkyneet.
"Sitä tikulla silmään ken vanhoja muistaa", sanoi Tikku hartaasti, "ja nyt sinä et enää koskaan näe mitään, lälläslää!"

He siirtyivät kirveen kanssa latoon. Tämä oli Tikun lempileikki. Hän otti pienen koivuhalon, laittoi sen pöllille ja tarkasti että ihan varmasti kirves olisi tylsä.Sitten hän humautti ohi. Valtava sälö tunkeutui Pekan silmään ja lävisti aivokudosta. Pekka ei huutanut, vaan korisi ja kouristeli. Samalla ladon lattiaa peittävästä pölystä nousi Puumala-viruksia ja näin kaikki saivat myös myyräkuumeen.
"Katsokaa punaista verta", ilkamoivat lapsoset.
"Taitaa olla Pekalla pilke silmäkulmassa", riemuitsi Tikku. Sitten hän jatkoi leikkejään ja se siitä minä en kirjoita nyt yhtään enempää.