Nimeämätön ulkoministeri istuu ulkoministeriössään, juo viiniä ja muistelee. Hän itkee ja muistelee menetettyä rakastaan, tuota kaunista vaaleaa naista corpsepaintissaan. Uralin Uiveloa.

Ulkoministeri matkaa halki ajan ja paikan. Otsaansa hän on upottanut kännykän. Tämä tekee hänestä myyttisen taruolennon, kykloopin. Ulkoministeri matkaa vuoteen ennen ajanlaskun alkua, muinaissuomalaiseen vaaleitten corpsepaintattujen amatsooninaisten kylään joka on samalla eroottinen tanssiryhmä. Tänne hänen kompassinsa, joka sijaitsee hänen vetoketjunsa alla, hänet johdattaa.

Ulkoministeri kohtaa kylän shamaanin, nimeämättömän Kullervo Koiviston. Häneltä tämä ostaa nuoren kylänpäälliköttären ja merkkaa hänet isolla I-kirjaimella omakseen. Vaalea nainen selässään kyklooppi-ulkoministeri matkaa muinaissuomalaiseen majataloon. Täällä ulkoministeri pukee päälleen korsetin ja näyttää maansa tanssijattarelle. Kyseinen maa on Madagascar. Sen jälkeen nainen yhtyy ulkoministerin päässä olevaan kännykkään monin tekstiviestein.

Mutta ah! Nimeämättömässä pohjolan valkeassa kaupungissa tätä rakkautta ei hyväksytä. Ulkoministerin uskollinen kumppani, nimeämätön pääministeri, odottaa kotona, tuskastuneena ulkoministerin naisseikkailuista. Hän lähettää ulkoministerille kirjeen. Ulkoministeri avaa kirjeen ja sieltä pomppaa esiin uuniperunoita, jotka kiskovat ulkoministerin mukanaan ja hautaavat Uralin Uivelon alleen. Nimeämättömässä pohjolan valkeassa kaupungissa pääministeri laittaa ulkoministerille siveysvyön.

Onneksi Uralin Uiveloa auttamaan saapuvat nimeämättömät salarakkaat, jotka kauniilla laulullaan elvyttävät Uivelon. Uivelonsiivillään Uivelo lentää nimeämättömään valkeaan kaupunkiin, jossa hän yrittää irrottaa siveysvyötä, mutta se ei lähde irti. Ja kas - aikaan repeää jatkumo josta astuu esiin nimeämätön isänmaallinen tsaarinupseeri, joka kutsuu ulkoministerin mukaansa.

Nimeämätön tsaarinupseeri vie ulkoministerin 70-luvulle, jossa häntä odottavat nimeämätön Neuvostoliiton suurlähettiläs sekä Kuolema, nimetty. Suurlähettiläs ja ulkoministeri ampuvat alas ilkein argumentein ja salamyhkäisin salaliiton lupaavia taantumuksellisia nuorkokoomuspoliitikkoja, joista yksi on nimeämätön Groucho Marx-naamari. Tsaarinupseeri ja ulkoministeri lähtevät etsimään lisää poliittisen uran kiinnekohtia, suurlähettiläs ampuu alas vahingossa myös uiveloparan.

Onneksi kuitenkin Uivelon apuun kiiruhtaa nimeämätön pispalalainen nukkeanimatööri, joka vie tämän sairashuoneelle hoivattavaksi, samoin kuin Groucho Marx-naamarin. Toivuttuaan Uivelo lähtee saunaan. Saunassa häntä kuitenkin odottaa nimeämätön mäkihyppääjäsankari, joka kutsuu häntä akanlänkyräksi. Piiskaavasta argumentistaan Uivelo ei toivu. Hänen siipensä ovat surkastuneet. Hän lähtee vielä kerran etsimään ulkoministeriä, muttei löydä. Surun murtamana Uivelo kuolee.

Elokuva esitetään itsenäisyyspäivänä tai sitten ei.