Helvetankosken kunta on saanut viimeinkin rakennettua uuden uimahallimme. Toivomme, että uimahallimme palvelee kunnan asukkaita samalla laadulla mitä Helvetankosken kunnan palveluilta on jo totuttukin odottamaan. Olemme tehneet töitä sen eteen, että uimahallivierailustanne tulee niin epänautinnollinen kuin mahdollista, koska onhan ne järvetkin keksitty senkin laiskat paskat kaiken te vaaditte ei meidän aikana vaan.

Uimahallimme on uskomaton näköhaitta, valkopunainen betonimöhkäle keskellä puutaloaluetta. Aukioloajat menevät kunnan asukkaiden työaikojen päälle aina kun mahdollista, ja tiistaina, torstaina ja sunnuntaina halli on kokonaan kiinni. Keskiviikkona on pelkkä aamu-uinti ja perjantai on varattu uimaseuralle. Lupaamme, että hallimme on remontissa joka kesä ainakin kolmen kuukauden ajan ja vittuilun vuoksi vielä marraskuussa.

Ei tästä remontoinnista mitään erityistä näkyvää hyötyä tule olemaan. Pukuhuoneet ovat homeisia ja kaapit paitsi ruosteisia myös liian pieniä, ja oven lukkoa pitää rassata minuutin ajan ennen kuin hyväkäs menee kiinni. Suihkun nappia pitää rämpyttää koko suihkussaoloajan että vettä suostuu tulemaan ja lattioilla vaanii jalkasieni. Saunat ovat ahtaita ja niissä voi ottaa kuumaa lähikosketusta kanssasaunojiin - ei niin että saunoissa erityisen kuuma tulisi. Sen sijaan niissä päivystää kanta-asiakaskuntamme joka koostuu 60-vuotiaista papparaisista jotka pitävät yllä jo toistakymmentä vuotta kiehtovaa keskustelua siitä sinänsä omituisesta faktasta, että ennen kaikki asiat olivat erilaisia kuin toisin. Välillä papparaiset myös tiukkaavat sinulta onko intti tullut jo käytyä. Joskus papparaiset lähtevät altaalle, jolloin saunaan hiippailee kaikkien rakastama veitikkamies Pertsa jonka erikoismanööveri on pestä omaa veitikkaansa erityisen suurella pieteetillä samaan aikaan kun toljottaa intensiivisesti sinua.

Altaita on vain yksi. Niljaisessa kunnossa olevasta 25 metrin altaastaamme yhteen rataan on buukattu jatkuvasti koululaisryhmä. Voit silti luottaa siihen että eivät koululaiset omalla radallaan malta pysyä vaan tulevat myös harrastamaan hauskaa uimahyppyleikkiä jonka objektina selvästi on yrittää hypätä pommilla mahdollisimman lähelle sinua kun olet lähestymässä päätyä. Vessoja hallissa muuten on vain yksi ja sekin mahdollisimman kaukana altaasta joten voit lähteä siitä oletuksesta että veden lisäainearvot ovat jatkuvasti varsin hivenainerikkaat.

Kaksi rataa taas vievät mummojumppaajat. Sinunkin uintikokemustasi parantavat ikivihreät Jari Sillanpään hitit ja hyllyvä naismassa yrittämässä pysyä ohjaajan mukana. Jumpan jälkeen mummot vielä harrastavat muilla radoilla pulikointia reippaalla mateluvauhdilla rinnakkain kälättäen samalla siitä miten Sanna-Maatuska on taas nähty kaupungilla ukkovainaansa housut jalassa. Papparaiset ovat sillä välin selviytyneet saunasta ja jatkavat keskusteluaan kuparilangan varastamisesta pula-aikana lokoisassa asennossa uimaratojen päädyissä. Uiminen olisikin liian raskasta. Saunasta on selviytynyt myös Pertsa, joka tällä hetkellä on lain salliman etäisyyden päässä koululaisryhmistä ja hytkyy omituisesti. Valvojia ei tämä kiinnosta eikä oikeastaan mikään mukaan.

Lopettakaa siis se valitus siitä uimahallin puutteesta jo ja tajutkaa että me vihaamme sinua ja muita teitä pieniä pulipulipulikoitsijoita, ja toivottavasti jo vuoden päästä tämä halli voidaan purkaa ja tilalle pistää rallirata oikeiden miesten välineurheilua varten.