Voi pyhät pyssyt sentään. Pelasin eilen siskonpojan kanssa Afrikan tähteä. Se oli uusi peli, otettiin varta vasten laatikosta esiin jotta pelailtaisiin sitä. Ja voi perkeleen perkele!

Saint Helenalle ei voi enää jäädä jumiin ikuisiksi ajoiksi! Mitä ihmeen nössötystä tää on olevinaan; sehän oli just sen merimatkan koukku. Nerffasivat, ryökäleet ja lurjukset, tuon upean saaren!

Kun meikäläinen oli naski, niin meidän Afrikan tähdessä ei ollut mitään tyhjänpäiväisiä "jalokiviä" tai muuta paskaa. Meillä oli kakskytä kaks rosvoa, yks tyhjä ja Afrikan tähti. Ja ne rosvot liikkuivat. Se oli puhdasta taitopeliä; nopeaa, käden ja silmän yhteistaitoja vaativaa. Hektistä, hikistä, paniikinomaista. Suurta hupia. Afrikan tähti opetti minulle asioita joiden takia selvisin siitä baaritappelusta Sotkamossa ja pääsin reserviupseerikouluun.
Topaaseja ja smaragdeja. Pfaf.

Seuraavana päivänä istuttiin sitten siskonpojan ja siskon miehen kanssa alas. Päätettiin tehdä uusi Afrikan tähti. Parempi, realistisempi. Tarkempi. Ja se on tämmöinen:

- Topaasit heivataan helvettiin. Ne korvataan khat-lehdillä.
- samoin smaragdit. Smaragdi on orja.
- Kongon alueella joka toinen näppylä on musta.
- uusi merireitti Kairosta Kapkaupunkiin Intian valtameren kautta. Somalian ja Mosambikin kohdilla on mustia ruutuja kanssa.
- kiintosijoitettuja valkoisia siirtomaaherroja (ent. rosvoja) koko Kongojoen alueella.
- Afrikan tähti on salametsästetty vuorigorillan talja, joka pitää saada Moskovaan pimeille markkinoille.
- Rosvot on korvattu sitten AIDSilla. Aids tulee, aids vie rahat, ja pelaaja joutuu aloittamaan tyhjin käsin Mogadishun slummista (heitä peräkkäin 1 ja 6 ja pääset pois, voidaan toistaa kerran vuorossa).
- Itse asiassa AINA aloitetaan Mogadishun slummista.
- Se hevosenkenkäjuttukin oli huono. Korvasimme hevosenkengän Kalashnikovilla. Jos saavutat sen jolla on Afrikan tähti, niin saat tähden ja kys. pelaaja joutuu sitten taas Mogadishuun.

Tämmöinen oli meidän Afrikan tähti.