Internetissä on paljon verkkosarjakuvia, niinkuin on jo todettua. Myös Suomessa on paljon verkkosarjakuvia. Joskus verkkosarjakuvat saattavat sisältää huumoria. Yleensä tämä huumori on melko helppotajuista ja aukeaisi jopa mökin mummolle jos mummo sattuisi verkkosarjakuvia lukemaan (ja jos mummolla olisi myös perustiedot tietokonepelibisneksen ja indierokin uusista tuulista). Esimerkiksi suositussa verkkosarjakuvassa Kiroileva Siili on siili, joka kiroilee. Itse en tietenkään tajua tätä, mutta tietääkseni suurin osa muista ihmisistä tajuaa.

 

Jotkut verkkosarjakuvat sisältävät kuitenkin sofistikoituneempaa (ja safistikoituneempaa?) huumoria. Esimerkiksi on olemassa verkkosarjakuva nimeltä Sosiaalisesti Rajoittuneet, joka tunnetaan myös nimellä "sosraj". Nyt suurin osa teistä punamädättäjistä huomaa heti että "Hetkinen! Sosrajhan on helposti tajuttava! Siinä on tissit!" Aivan, Sosrajissa todellakin on melko usein isot, varsin tönkösti piirretyt tissit, mutta joskus niissä ei sitä ole ja merkitys on kaivettava esiin. Ajattelin nyt auttaa teitä muutaman uudehkon stripin merkitysten esiinkaivamisessa, joten por favor, oletan.

1293515.jpg

Pomomies yrittää käskyttää sihteeriään, joka kuitenkin paljastuu vahvaksi, itsenäiseksi naiseksi (fasistisen pahaksi nuoreksi sellaiseksi tietenkin), joten koomisesti pomomies joutuukin toteuttamaan itse oman käskynsä. Myöhemmässä stripissä sihteeri näyttänee tissit.

1293546.jpg

Strippiin olisi tarvittu vain kaksi ruutua vitsin selittämiseen, mutta niitä käytettiinkiin kolme. Miksi? Johtopäätös: tämä on metatason vitsi jonka perusidea on se että stripin huumoriarvon välittämiseen oltaisiin tarvittu nolla ruutua.

 

1293583.jpg

 

Tämä vaikuttaisi helposti ymmärrettävältä vitsiltä, mutta oikeasti kuvan pointti on oikeanpuolimmaisessa julisteessa, jossa mies näyttää siltä, että hänet on amputoitu polven kohdalta. Tämä kuvastaa sitä miten markkinavoimat tulevat amputoimaan meidät kaikki rahanhimossaan. Konkreettisesti.

 

1293593.jpg

 

Sosraj tapahtuu hirvittävässä, vaihtoehtoisessa todellisuudessa, jossa kauhuelokuvien dialogi on juuri tuollaista.

 

1293603.jpg

Jukka-Pekka Piira on löytänyt maagisen nettisarjakuvien formulan: Naisiinkii kohdistuva väkivalta on hauskaa kun se tulee toisten naisten taholta.

 

1293607.jpg

"Gaybrush Peewood". Ei sekään nyt hauskaa ole, mutta ainakin siinä on jotain joka voidaan tunnistaa jossain määrin huumoriin viittaavaksi, joten - hauskin Sosraj-strippi ikinä? Mahdollista, mahdollista.

 

1293615.jpg

Joidenkin asioiden aiheuttama järkytys nyt kerta kaikkiaan on niin suuri, että ne saavat ihmisen sylkemään ylemmän puolikkaan tekohampaistaan suustaan vihan vallassa.

 

1293624.jpg

Juuri tällaisia ovat humanistit ja luonnonsuojelijat. Juuuuuuuuuri tällaisia.

 

1293643.jpg

Katsokaa nyt herrajumala tuota ilmettä ensimmäisessä paneelissa. Millainen tämä ilme voisi olla luonnossa? Pystyisivätkö Piirat toteuttamaan sen?

 

1293677.jpg

Piirat ovat lukeneet pelimiesoppaita. Nyt he sarjakuvansa välityksellä negailevat koko Suomen kansalle.

 

1293699.jpg

Argh vittu EI ENÄÄ