Joo, Olaf Thorfinninpoika oon nimeltäni ja mun duuni on talonpoika. Täällä pohjan perukoilla meitsi pitää mun sukutilaa pystyssä, komentelen orjii ja verotan lappalaisilta niiden paskat pikku turkikset pois sillon kun jaksan veroretkelle lähteä, että elämä hymyilee. Ja oonhan mä kohtalaisen rikas mies kanssa, mun miekka on etelän terästä ja emännän puen pelkästään parhaisiin kankaisiin mitä russien maasta löytyy, niin että ei sen puoleen. Ja kyl sen tietää millä mä nää hynät oon saannu sillä kauppa se on mikä kannattaa. Aina kerran vuodessa lähden setämiehen ja sen palkollisten kanssa vähän veneilemään frankkien maan suuntaan ja kaupittelen etelän pojille turkista. Setämies kertoo että sen aikana niitä frankkeja ryösteltiinkin aina kun kerittiin mutta ei niihin hommiin enää kehtaa, onhan mut uuteen uskoonkin kastettu ja kaikkee.

Mut joo, enemmittä paskapuheitta mäpä kerron mitä viime matkalla tapahtu. Oltiin tienattu kivasti kultakolikkoo ja oltiin matkalla takasin kun pysähdyttiin pienelle saarelle, aateltiin että vois vähän katastaa jos löytys tuoretta lihaa. No ei siellä eläimiä ihmeemmin ollu mutta kun kateltiin vähän mettiä niin sieltä löyty sellanen heebo että oksat pois.

Sillä oli ihan mustat kuteet, jostain oudosta kankaasta tehtyjä ja täynnä mustii niittejä, ja mustat hiukset oli kanssa, värjätty selvästi jollain aineella niinku naiset tekee. Oudolta näytti muutenkin, naama ihan valkosena mutta silmät mustina ja paidassa riimuja mistä en ainakaan minä saanut selvää eikä setämieskään vaikka se noista vanhoista merkeistä jotain tietääkin. No heti kun se näki meidät se rupes palpattaa, hintelällä äänellä lateli jotain ihan ihme settii ja hetken kun kuunneltiin niin perkele, pohjan kieltähän se puhu! No me vietiin se sit laivaan ja päätettiin kattoo että mikä jätkä tää on.

Tosi oudolla tavalla se kyl norjaa bamlas, piti totuttautuu aika pitkän aikaa ennen kun pääs kärryille, mutta pian meillä oli aika hyvä käsitys että sen nimi oli Nattetroll, se oli 18 vuotta vanha ja se oli norjalainen, tai ainakin halus olla norjalainen. Se myös halus olla viikinki mikä vaikutti vallan oudolta jos ottaa huomioon miten huonosti sen vaatteet sopi merenelämään ja miten hintelä se jäbä muutenkin oli, ja me naurettiin sille aika paljon mut se vaan tapitti meitä ja hoki että ihan oikeita viikinkejä, ihan oikeita viikinkejä, ja sitten se sano että kiitos Odin että toit minut oikeaan aikaan mihin kuulunkin ja me vedettiin miekat esille.

No se katto meidän miekkoja ja ei ees näyttäny niinkään pelokkaalta ku yllättyneeltä ja se yllätty vielä enemmän kun me hommattiin pappi-Vald manaamaan siitä vanhat jumalat pois, perkeleitähän ne kaikki olivat, niin olivat Kristuksen papit meille osoittaneet pätevin sanoin jo kauan sitten. Se tais sylkeäkin pappia kohti, rietas paska, ja takoi jalkaansa ja huusi jotain järjestäytyneen uskonnon mielivallasta ihmisen psyykeen, ja sillon me tajuttiin että sehän on kako, ja se piristi meitä kovasti ja setämies ehdotti että vietäsiin se ihan Johan-herttuan hoviin missä se voisi pelleillä ja herttua antaa meille paljon rahaa ja kunniaa, ja meidän kaikkien mielestä se oli aika vitun hyvä idis.

No sitten me päästään herttuan hoviin, ei ennen kuin se oli oksentanu monta monta kertaa ja sairastunut jotenkin oudosti, ja se olikin ihan sairas siinä vaiheessa kun oltiin siellä hovissa, ja me vietiin se Johan-herttuan eteen mutta se oli sairas ja ei tahtonu pelleillä ja sit me vähän hakattiin sitä, ja lopulta joku keksi että annetaas sille skitta, otettiin bardilta skitta ja annettiin sille, aina varma kikka naurujen saamiseks, ja sille tuli sellanen kiiluva katse ja se sopersi että vihdoinkin, vihdoinkin me tajutaan, ja me naureskeltiiin vähän ja oltiin silleen että kohta tulee herttualle hyvää settiä joo, ja se rupes hakkaamaan sitä kitaraa kuin heikkopäinen ja me ulvottiin naurusta, mut sit sen kurkusta tuli hirveintä korinaa mitä ollaan koskaan kuultu, ja siinä samassa otin etelän maiden miekkani ja katkaisin siltä pään koska niin hirveä ääni pysty tulemaan vain paholaisten villitsemästä, ja sekin olis varmaan ollu samaa mieltä jos olis mistään mitään tajunnu.