Poliittisten pilapiirrosten tekeminen on taitolaji. On osattava tietää mistä kaikki muut pilapiirtäjät piirtävät, koska liian omituisten asioiden käsittely saattaisi häiritä aamukahvin yhteydessä lehteen tutustujaa tavallista kadummiestä. On myös hallittava sellaisten vitsien teko, jotka nyt eivät välttämättä naurata ketään mutta jotka tunnistaa vitseiksi ja joista tulee turvallinen, lämmin olo, vähän niinkuin ison pehmoisen jääkarhun sylissä. Ja, tietenkin, on osattava piirtää, piirtää karikatyyrejä joista henkilön voi tunnistaa omaksi karikatyyrikseen ja piirtää taustoja, kuten taivaan portit joihin jokainen kuollut julkkis joutuu jollei ole massamurhaaja tai terroristi.

Onneksi on myös muunlaisia pilapiirtäjiä. Pilapiirtäjiä, joiden pilapiirroksia eivät logiikan kahleet tai järjellisyyden ahdistava korsetti rajoita, pilapiirtäjiä jotka antavat luovuutensa kukkia julmaan loppuun asti. Piirtäjiä kuten Pasi Penkki, osoitteessa http://www.penkki.com/, yle.fi'n hovipiirtäjä joka paitsi suunnittelee grafiikat ylen sivuille myös piirtää sinne pilapiirroksia. Pasi, me kumarramme sinua.

Pasin piirrokset kuitenkin ovat edellämainituista syistä hieman vaikeaselkoisia. Nyt haluaisinkin selittää niistä viisitoista uusinta. Voi kuinka jännää!

1053981.jpg

Jääkarhu haluaa juomaansa lisää jäitä, joka on ironista, koska hän on pohjoisnavalla ja jääkarhu.

1053991.jpg

Pasi ottaa kantaa sen puolesta että nopean toiminnan joukkoihin ei tule ottaa penkillä makoilevia ukkomiehiä. (Pasi Penkillä?)

1053995.jpg

Jalo vaakunaeläin on halpamainen petturi, joka kertoo ettei aio mennä kihloihin vaikka selvästi on mennyt. Eikun hetkinen! Ehkä strippi kertookin siitä että eläimet eivät voi mennä kihloihin.

1053998.jpg

Pilapiirtäjien vapaamuurarilooshi teki salaisen sopimuksen jonka mukaan kaikissa pilapiirroksissa pitää käyttää "Venäjä, Venäjä, Venäjä"-aihetta ainakin kerran. Jostain syystä tämä oli ensimmäinen käyttöyhteys joka Pasin mieleen tuli.

1054012.jpg

Alkoholia ja sikiöitä ei pitäisi saada mainostaa adjektiiveilla. Tämän tiedoston nimi muuten oli WEBBIIskio.gif, joka saattaa olla sanaleikki tai sitten ei.

1053975.jpg

Pasi lyö merkittävän iskun rasismia vastaan sanomalla että kaikki aasialaiset ovat samannäköisiä.

1053985.jpg

Vaakunaeläin aikoo tehdä itsemurhan sokerijuurikkaalla, joka on avuliaasti ilmaistu sokerijuurikkaaksi.

1053987.jpg

Hetkinen, tässähän on jotain järkeä. Mitä... tämä... on...

1053993.jpg

...ah, tämä vaikuttaa normaalimmalta. Pasi lyö merkittävän iskun luokkasyrjintää vastaan ilmaisemalla että kaikki jotka eivät kuulu turvallisuuspoliittiseen eliittiin ovat alkoholisteja, joita haastattelee entinen valtiovarainministeri Antti Kalliomäki.

1053997.jpg

Jos Kimi ajaisi rekkaa, Vaalimaan rekkajonot olisivat historiaa, koska Kimi on nopea, kun taas rekka on hidas.

1054000.jpg
1054005.jpg

Nämä kaksi strippiä, jotka ilmestyivät peräjälkeen, pitää ymmärtää yhtenä kokonaisuutena, joka on Pasin hätähuuto sen asian ilmaisemiseksi, että hän ei osaa piirtää Putinia samannäköisenä päivästä toiseen.

1054011.jpg

Toisin kuin palkkasoturit, värvätyt amerikkalaissotilaat kunnioittavat alueitten kulttuuria. Tämä sotilas esimerkiksi on ottanut saappaansa pois voidakseen mennä rukoilemaan moskeijaan.

1053979.jpg

Ulkoministeri Ilkka Kanervalla on ns. hillitön klyyvari, joka ei selitä sitä miksi hänen matkapuhelimensa on violetin värinen.

1054014.jpg

tota öh