Nuoren ihmisen saattaa nykyisin olla vaikea tuoda identiteettiään ilmi nykymaailmassa, vaikka siihen on niin monta keinoa olemassa. Keeseistä niittivöihin on olemassa kaikenmoista vipstaakkia joilla nuori kaduntallaaja voi ilmoittaa että "Kyllä! Määrittelen itseni kuuluvaksi tiettyyn alakulttuuriin ja määrittelen tätä kautta myös itseni!" Tällä kertaa keskitymme kokoomusnuoriin, tuohon poliittiseen järjestöön jonka pyhä ja jalo tehtävä on torpedoida emopuolueen vaalimahdollisuudet kerta toisensa jälkeen poliittisilla kampanjoillaan, joiden olennaisia osia ovat näyttää demaripuolue sinä ääritaistolaisena uhkana joka se näennäisen noskelookinsa alla on, sekä persettä.

Tämä kokoomusnuoriopas pätee valitettavasti lähinnä miehiin, mutta niistä voi myös päätellä miten olla nuori kokoomusnainen - muista vain fraasit "Kotitaloustöiden verovähennys antaa aikaa sekä uralle että lapsille" ja "Minun nähdäkseni feminismi on aina ollut porvarillinen aate."

1. Puku! Mittatilaustyönä valmistettu puku kuuluu jokaisen itseäänkunnioittavan kokoomusnuoren garderoobiin. On kiva näyttää siltä että on jo Nokialla duunissa vaikka kauppiksen pääsykokeiden tuloksetkaan eivät ole vielä tulleet! Puku päällä on hyvä olla paitsi työssä niin myös koulussa, vapaa-ajalla ja silloin kun hieroo itseään alhaalta ja ajattelee Piia-Noora Kauppia, iltaisin. Kun ihmiset näkevät sinut hienossa mittatilaustyönä tehdyssä puvussasi he eivät voi ajatella muuta kuin että "Kyllä! Tuolla nuorella miehellä on varmasti myös salkku!" Jos pukua ei jostain syystä halua jossain tilaisuudessa käyttää, voi pukeutua kuten kuka tahansa muukin suomalainen nuori jonka sukuun kuuluu kolme vuorineuvosta, ts. pikeepaitoihin. Tärkeä osa ulkonäköä ovat myös...

2 ...hiukset, sillä hiukset tekevät miehen! Aina kätevä ratkaisu on ns. fruittarilookki, mutta proaktiviisemmat vanhasuomalaisnuoret etsivät kampaukseensa osviittaa mm. Amerikan republikaanipuolueen senaattoreilta. Näin voit ottaa myös kantaa suomettuneisuusmädännäisyyttä vastaan! Kantaaottavuus on tärkeää, sillä...

3. ...sinä olet poliittisesti epäkorrekti! Ennen kaiken maailman marxilaiset yrittivät protestoida näyttämällä persettä rauhanmiekkareissa ja organiseeraamalla pianonnaintiteatteria ja kaikkea mutta nykyisin sotaa apatiaa vastaan käydään porvarillisten elementtien taholta. Poliittinen epäkorrektius on rajojen rikkomista! Hyviä tapoja olla poliittisesti epäkorrekti on kannattaa turkistarhausta, ydinvoimaa, kapitalismia ja Amerikkaa, ja muita lähestulkoon kontroversiaaleja jutskia. Nykyään on mahdollista olla poliittisesti epäkorrekti myös arvostelemalla ns. mokuttamista ja maahanmuuttoa, mutta tän kanssa kannattaa olla varovainen, eihän sitä nyt fasisteja olla! Poliittisesti epäkorrektissa hengessä voi kyllä puhua Lapuan laista jne. mutta joku roti sentään, fasistihan kannattivat tiemmä jonkinsorttista hyvinvointivaltiota ja vastustivat Amerikkaa. Poliittisesti epäkorrektia on myös...

4. ...ankara bailaaminen! Nykyisin oikestolaisuuteen eivät enää kuulu kurin ja järjestyksen ja itsekieltäytymyksen kaltaiset pikkuasiat, vaan tärkeää on osoittaa että vasurit ovat tylsiä puritaaneja jotka eivät ymmärrä lihansyönnin, turkistarhauksen ja örseltämisen päälle. Ja bailaaminen pitää tehdä rahakkaasti, oli sitä rahaa tai ei (sillä miksi olla kokoomusnuori jos sitä rahaa ei ole?). Yleensäkin rahakas elämäntapa on must, ja jos joku valittaa että hei ei tollanen oikeesti oo hyvä maapallolle niin hyvä argumentti on aina että kyseinen ihminen on hippi ja vittu väärässä! Muutenkin on tärkeä oppia...

5. ...itsensä esiin tuonti! Internet on tähän loistava areena! Kukapa ei olisi kuullut ihmisestä joka sai töitä sen perusteella että hänellä oli nuorison suosimassa irk-kuvakeskustelupalvelussa eikun ihan toisinpäinhän se menikin. No joka tapauksessa kyseinen palvelu on vallan mainio tapa tuoda ilmi porvarilliset hyveesi! Muista siis ainakin pistää mukaan paljon pukukuvia, hiukset ojennuksessa tottakai, kuva itsestäsi tekemässä jotain tositosi poliittisesti epäkorrektia (esimerkiksi sinä Amerikan lipun kanssa? Kuinka transgressiivistä!) ja bailaamassa! Bailukuvaksi kelpaa vaikka se Ruotsin moderaattien risteilyllä otettu kuva sinusta muiden pukuäijien kanssa nostamassa hillitysti martinilasia ja hymyilemässä - juuri tästä saa sen käsityksen että olet sivistynyt maailmanmies mutta uskallat vaihtaa myös vapaalle. Kannattaa myös sisällyttää galleriaan kuva jossa olet naisen kanssa että vanhemmat lakkaa viimeinkin epäilemästä.

Tietysti tässä on vain kuvailtu yksi kokoomusnuorten perustyypeistä, ns. "Porvarius Egotisticus." On kuitenkin olemassa myös erilaisia variaatioita, jotka voi tunnistaa soidinmenoista ja asukokonaisuuden hienovaraisista eroavaisuuksista. Roikkuuko kaulassa puuhelmien lisäksi kaulakorussa suomileijona tai dollarinmerkki? Onko se teksti jota porvarinuori siteeraa Johan Norbergia, Mark Steyniä vai Alan Sokalin "Hihih, nytmä näytän niille humanisteille!"-eksperimentti? Näistä voit tunnistaa seuraavat mutaatiot yleisestä teemasta "kokoomusnuori":

- LIBERTARISTICUS AYNRANDII: Suomen oloissa harvinaisehko mutta sitäkin kovaäänisempi muunnelma. Kulttimaisen amerikkalaisen poliittisen lahkon opit omaksuneen libertaristin oppeja on vähän vaikea edes yrittää selittää, koska jokaiselle normaalissa pohjoismaisessa yhteiskunnassa kasvaneelle ihmiselle tulee niihin väistämätön aversio, mutta yritetään: libertaristit ovat niinkuin anarkisteja, jos anarkistit diggaisivat tosi kovasti suuryrityksiä. Hyvä keino hahmottaa tämä ajatusrakennelma on myös Aspergerin syndrooman ajatteleminen ideologiana. Libertarismiin tuppaa yleensä törmäämään lähinnä Internetissä, joissa lajin edustajat vaihtavat soidinhuutojaan "Verotus on varkautta", "Objektivistisen epistemologian mukaan sinä olet yks perkeleen statisti" ja "Ad hominem." Jostain omituisesta syystä useat suomalaiset liberot tuppaavat liukumaan rasismiin, Opus Deihin tai muuhun, mutta pahuudestaan huolimatta näissäkin ajatusrakennelmissa on edes jotain jonka voi, no, käsittää.

- DEFENSIUS MANNERHEIMENSII: Tämän miehen irk-galleriakuvissa puku on jäänyt pienemmälle osalle ja asepuku isommalle. Armeija-aika oli parasta aikaa ja sieltä valmistuttiin vänrikkinä ja rauhanpuolustukseenkin oltaisiin voitu mennä jos kauppikseen ei oltaisi pääty tänä vuonna, ei sen rauhan takia (hyi!) vaan siksi että sitten kun itäinen naapuri tulee rajan yli niin edes jollakulla pitää olla taistelukokemusta. Tietysti tätä hieman hämmentää maanpuolustushenkisen korkeaotsamme jatkuva Nato-ihannointi ja puolustuskykymme aliarviointi, mutta välikö hänestä. Maanpuolustusvariantti tykkää myös paljon historiasta, etenkin sellaisesta jossa kaikki Suomen sodat esitetään puolustusluonteisina ja jatkosota oli vähän niinkuin talvisota, paitsi omanhenkisessä seurassa jossa se oli Karjalan vapautustaistelu. Ulkomaisten kanssa hyvä sana osata on "co-belligerency".

- ANTIMOCUTUS ANTIMOCUTUS:  Kokoomusnuoren käsite on laaja, ja tämän variantin jäsenistä monet ovat jo siirtyneet perussuomalaisiin - muut kokoomusnuoret vielä odottelevat, koska ei tässä nyt mitään perussuomalaisia! Tälle herrasmiehelle on tärkeää puolustaa kotia, uskontoa ja isän selkäsaunoja, ja näitä kaikkia uhkaa musta ja ruskea mutavyöry joka tulee ulkomailta, etenkin islamofasismin muodossa. Kaikki nämä ulkomaalaiset pitää pitää Suomesta ulkopuolella, ja jos niitä ei voida pitää ne on integroitava, ja jos ne integroidaan niin neekereitä ne kaikki on silti kaikki tyyni. Vaikka yleensä porvarillisissa piireissä suhtaudutaan ennakkoluulolla tulevaisuuden ennustamiseen trendien perusteella esimerkiksi ilmastonmuutoksen kohdalla tämä variantti tuijottaa kusi sukassa hedelmällisyysnumeroita joiden perusteella, vähän pyöristelemällä sieltä sun täältä, Helsingdishunkin keskellä ihmiset palvovat Uspenskin moskeijassa jo vuonna 2030, sillä onhan niin että vaikka länsimainen kulttuuri ja naisten oikeudet ja muut syntyvyyttä tasoittavat asiat ovat eri hienoja ja parhaita asioita maailmassa niin ei mitään murjaaneja saada niihin uskomaan! Tärkeämpää kuin se, että vaikka Algeriassa on jo alhaisemmat hedelmällisyyslukemat naista kohden kuin useissa ns. kristikunnan maissa, on se, että Pakistanin vellovat massat vain odottavat pääsyään Eurooppaan, ilmeisesti kävellen.

- AMERICANUS REAGANENSII: Tiedätte varmaan taistolaiset? Tuon 70-luvun nykyisin halveksitun kansanosan? Joka sympatiseerasi erään tietyn suurvallan kanssa enemmän kuin oman kotimaansa? Joka hehkutti tuon maan järjestelmää joka käänteessä, paitsi että se ei oikeastaan ollut edes sen järjestelmä vaan jonkinlainen idealisoitu versio siitä? Joka olisi varmaan taistellutkin sen puolesta konfliktitilanteessa maamme ja tuon valtion välillä? Joka ei kuitenkaan kaikesta huolimatta muuttanut sinne? Joo.

Tietysti tuon vanhan taistolaisporukan ja nykyisten taistolaisten välillä on yksi merkittävä ero, poislukien suurvallan nimi ja järjestelmä - nykyiset saattavat joskus jopa muuttaa ihannevaltioonsa. Siihen asti kunnes muuttavat he kuitenkin selostavat kaikille sitä miten paljon parempi Amerikka on kuin Suomi ja miten erkkomedia vääristelee jatkuvasti väittäessään että Amerikan ulkopolitiikka voisi olla jotenkin epäitsekästä tai katastrofaalista - kun ei se nyt vaan ole! Tämä variantti saattaa jopa tehdä jotain poliittisesti oikeasti epäkorrektia ja ilmoittaa epäsarkastisesti pitävänsä Bushia hyvänä jätkänä, mutta usein tällöinkin vain estetiikan vuoksi.

- TEEKKARIENS NATURALSCIENTIFICUS - Eräänlainen yhdistelmä kaikista neljästä muusta, tämä hakeutuu teknillisiin yliopistoihin ja on kehittänyt aivan omanlaisensa järjestelmän, joka koostuu humanistien halveksimisesta kovan luonnontieteen rinnalla ja antifeminismistä. Antifeminismin syyt ovat, no, ilmeiset ja niihin emme paneudu, mutta humanismin halveksunta johtuu lähinnä siitä että luonnontieteissä kaavat nyt vaan on helpompia tajuta ja humanisteilla on kaiken maailman epävarmuuksia ja eriäviä mielipiteitä ja muita. Ei MAOLin taulukoissa ole mitään epävarmaa, perkele! Ns. humanistiyliopistojen ja niissä opiskelevien amishyppyritukkia suosivien humanistinarttujen samaistaminen tiedostavaan vasemmistoon saattaa toimia kimmokkeena viattoman teekkarin suistumisessa hataralla pohjalla olevaan aktivismiin, ja se on vähän sääli.

Näiden rinnalla oli ennen myös tyyppi JESUSKRISTUS LUTHERANUS mutta se on kuollut Karin kypäräpäisen pappihahmon mukana. Tai no, ei kuollut, on uskovia yhä, mutta ovatko ne kokoomusnuoria? Bilekulttuuri ja muut lieveilmiöt ovat ajaneet jeesusprikaatin muihin ryhmittymiin. Israelin puolesta järjestetyissä miekkareissa nämä oikeiston erilleenajautuneet tahot voivat silti löytää toisensa ja rakkaus kukoistaa, platoninen tottakai, noin niinkuin miesten välillä.

Mutta kaikkinensa kokoomusnuoren ura on antoisa, siinä on monia huikaisevia puolia ja yleensä sinut vielä rekrytoidaan juottamalla känniin ja huijaamalla allekirjoittamaan jäsenyyspaperit. Liity heti!